Συμμετοχή στο "Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2014"

Опубликовано 07 May 2014
Συμμετοχή στο "Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2014"

Η εταιρία μας συμμετείχε με επιτυχία στην εκθεση "Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2014". Ήταν όντως μια μεγάλη γιορτή γεύσεων αλλά και πολιτισμού γενικότερα. Περισσότεροι από 120 ποιοτικοί παραγωγοί, πάνω από 700 διαφορετικά προϊόντα, μουσικά και θεατρικά happenings κράτησαν για ώρες 13.000 Αθηναίους στο χώρο της Τεχνόπολης.

Το κάλυμμα πάγου της Ανατολικής Ανταρκτικής, το οποίο περιέχει αρκετό νερό για να ανεβάσει τη στάθμη των ωκεανών κατά 53 μέτρα, θεωρείται γενικά σταθερότερο από ό,τι οι πάγοι της μικρότερης Δυτικής Ανταρκτικής, η οποία πλήττεται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Φαίνεται όμως ότι και το ανατολικό κομμάτι της ηπείρου μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στο Πότσνταμ της Γερμανίας δημιούργησαν προσομοιώσεις της ροής του πάγου χρησιμοποιώντας νεότερα στοιχεία για τη γεωλογία της Ανατολικής Ανταρκτικής κάτω από τους πάγους.

Η έρευνα εστιάστηκε σε ένα σχετικά μικρό όγκο πάγου που βρίσκεται στην ακτή της γιγάντιας Λεκάνης Ουίλκις, η οποία είναι πλήρως καλυμμένη από πάγο.